Menü Bezárás

Online könyvbemutató

Az Olajfa Misztériuma

Online könyvbemutó  2021. október 4-én, este 7 órai kezdettel.

Vendégünk: Johannes Fichtenbauer


Johannes 1956-ban született Bécsben. A katolikus teológia MA fokozatát szerezte meg. A bécsi Római Katolikus Érsekségen az állandó diakónusok képzéséért felelős vezető diakónus. Egyben ő az ökumenikus ügyek felelőse is. A 2000-es évek kezdetétől fogva részese a Vatikán és a Messiási Zsidó
Mozgalom között a legfelső szinten zajló párbeszédnek. Az „Egy Második Jeruzsálemi Zsinat Felé (TJCII)” kezdeményezés nemzetközi vezetői testületének tagja, az Olajfa misztériuma című könyv szerzője.


Az Olajfa misztériuma című könyve 2021. tavaszán jelent meg magyarul a TJCII magyarországi csoportjának kiadásában. Az első hónapokban is már többszáz példány talált gazdára. A könyv összegző mű, az elmúlt évtizedek Izrael népével kapcsolatos keresztény egyházi felismerések egyik leginkább közérthető, tömör összefoglalója.

A könyv legfőbb témái: Izrael választottságának szentírási alapjai, az eredeti újszövetségi, jeruzsálemi, zsidó Messiás követők élete és az egyháztörténelemből való kiszorulásuk története; a behelyettesítő teológiai tévútjainak és szörnyű következményeinek bemutatása; Isten csodája, amivel feltámasztotta a Messiást Jézusban megtaláló zsidók közösségeit 1800 év után; az újszövetségi hívő közösség, az „Ecclesia” igazi természetének helyreállítása a szakadások és teológiai háborúk évszázadai után… és mindennek a végső reménységünkhöz: a messiási kor, „az Isten Országa” eljöveteléhez való kapcsolata.

A Johannessel való online találkozást három megelőző hétfő este beszélgetéseket tartunk a könyv fejezeteiben haladva, hogy felkészüljünk a szerzővel való beszélgetésre. Ezek időpontjai: szeptember 13, 20 és 27-e, este 7 órakor. Minden alkalommal 3 fejezetet beszélünk meg a könyvből.


Az összes online találkozó Zoom elérhetősége:
https://us02web.zoom.us/j/82662767475?pwd=c3lJRHBhaFhDeDFsU3NtaUNWdHVIUT09


Meeting ID: 826 6276 7475
Passcode: 451764
Köszönjük, ha bármelyik alkalmon való részvételi szándékodat a tjcii.hungary@gmail.com címen jelzed.

A TJCII magyarországi csapata