Menü Bezárás

V-né tanúságtétele

(Varga János verbita atya miséjéről, 2022.11.19.)

2015-ben még turistaként mentem Medjugorjéba, ott mindenben részt vettem. A csoporttal megmásztam a hegyeket, sokat imádkoztam, és sokat sírtam. Megérintett az Isten. Ott tanultam meg, hogyan kell imádkozni a rózsafüzért. Már amikor hazajöttem éreztem, hogy valami megváltozott. Attól kezdve jártam templomba, imádkoztam. Azt hittem, hogy ha elkezdek imádkozni, templomba járok, akkor a jó Isten megmutatja magát nekem. Kértem többször Őt, de nem történt semmi. Azt gondoltam, hogy nem történik semmi, de így utólag visszagondolva, csak nem voltam nyitott az Ő üzeneteire, nem láttam meg az Ő gondoskodó szeretetét az életemben.

November 3-án, egy csütörtöki napon meghívtak bennünket Éviék Varga János, Argentínában szolgáló verbita atya miséjére Dombóvárra, a kertvárosi templomba. Egy különleges szertartás keretében az Atya a palástjával leterítette az oltárt, rátette az Oltáriszentséget, majd azt kérte, hogy egyenként jöjjenek ki a jelenlévők és érintsék meg a palástot úgy, mint ahogy a vérfolyásos asszony tette Jézus ruhájával.

Egyenként mindenki kiment és letérdelt az Oltáriszentség előtt és megérintette a palástot. Amikor rám került sor, a könnyeim patakokban folytak és úgy éreztem, valóban Jézus ruháját érintem. Csodálatos este volt!

Következő este a Szentlélek szeminárium keretében közbenjáró imában volt részem. A bonyhádi testvérekhez kerültem, akik imádkoztak felettem. Egyikük nyelveken imádkozott, majd azt mondta: Azt az üzenetet kaptam, hogy te olyan vagy, mint a vérfolyásos asszony, aki megérintette Jézus ruháját. Én azon az estén megtapasztaltam, hogy Jézus megmutatta magát nekem, megtapasztaltam Őt. Akkor olyan szabadnak éreztem magam, mint még soha.

Nem mertem elmondani a szemináriumi csoportban, mert azt gondoltam, hogy ez nem lehet. Két különböző helyen, két egymást követő napon ugyanabba a történetbe cseppentem. Az egyik napon a verbita atyánál megérintem Jézus ruháját, másik nap azt az üzenetet küldi Jézus a közbenjáró imát végző testvérnek, hogy én vagyok a vérfolyásos asszony, aki megérinti Jézus ruháját. Ez csoda volt számomra.

Kétségeim voltak, féltem beszélni róla, mit gondolnak az emberek, talán el sem hiszik, amit mondok. Aztán a Biblia Körben megkértek, hogy beszéljek a dombóvári miséről. Szorongva kezdtem bele, de az élmények felelevenítése olyan erőt adott, hogy elmondtam azt a csodát is, amit megéltem. A testvérek nagy örömmel fogadták az élménybeszámolómat és megerősítettek abban, hogy Jézus jelen van az életemben.